MISERICÒRIDIA I ART | Bernat SolerBernat SolerTALLER DE PINTURA MURAL

9 moviments per a la misericòrdia i per a l’artDESCRIPCIÓ DEL TALLER: Llegint la paràbola del bon samarità he trobat 9 moviments que em poden ajudar a connectar el que ens explica Jesús amb la meva feina com a artista. Durant el taller hi donarem voltes per expressar-ho en un gran mural. T’atreveixes a experimentar?

Número màxim de participants: 15 – 20

Edat: lliure
_______________________________________________
Hola sóc en Bernat de Vilanova i la Geltrú, però  més de la Geltrú, de la parròquia de Santa Maria de la Geltrú: on he crescut com a cristià, amb la meva família. En acabar el batxillerat vaig decidir passar un any com a voluntari a la Comunitat de Taizé (França). En tornar em vaig posar estudiar el Grau de Belles Arts a la Universitat de Barcelona, que he acabat el 2015.
Durant la carrera vaig tenir l’oportunitat de treballar amb un artista-monjo de Taizé en el disseny i l’elaboració de la decoració dels pavellons de pregària de les trobades europees de Taizé a Estrasburg (2013-2014) i a Praga (2014-2015). Aquesta experiència m’ha servit per entendre els meus projectes personals en el camp de les arts plàstiques i visuals com a part fonamental de la meva recerca espiritual i de la meva vida com a cristià implicat en la pastoral de la meva parròquia.

Pel taller de la trobada de joves de Sant Feliu he descobert nou moviments per a la misericòrdia i per a l’art i i m’agradaria compartir-los amb altres joves i fer-ne un mural-mòbil plegats.
9 MOVIMENTS PER A LA MISERICÒRDIA I PER A L’ART. Llegint la paràbola del bon samarità he trobat 9 moviments que em poden ajudar a connectar el que ens explica Jesús amb la meva feina com a artista. Abans de posar-nos a treballar el dia 20 de febrer a la trobada de Vallirana et deixo amb el text de la paràbola per  amb aquests 9 moviments identificats, perquè comencis a donar-hi voltes, deixar que et ressoni i poder començar al 100%!
      Un mestre de la llei demanà a Jesús: «Qui és el meu pròxim que haig d’estimar?» 
            Jesús va contestar dient: «Un home baixava de Jerusalem a Jericó i va caure en mans d'uns bandolers, que el despullaren, l’apallissaren i se n'anaren deixant-lo mig mort. Casualment baixava per aquell camí un sacerdot; quan el veié, passà de llarg per l'altra banda. Igualment un levita arribà en aquell indret; veié l'home i passà de llarg per l'altra banda.
            »Per  un samarità que anava de viatge va arribar prop d'ell, el veié i se'n compadí. S'hi acostà, li amorosí les ferides amb oli i vi i les hi embenà; després el pujà a la seva pròpia cavalcadura, el dugué a l'hostal i se'n va ocupar. L'endemà va treure's dos denaris i els va donar a l'hostaler dient-li: 
            »“Ocupa't d'ell i, quan jo torni a passar, et pagaré les despeses que facis de més.”        »Quin d'aquests tres et sembla que es va comportar com a proïsme de l'home que va caure en mans dels bandolers?»
Ell respongué: «El qui el va tractar amb amor.» Llavors Jesús li digué: «Vés, i tu fes igual.»
Evangeli de Lluc 10,29-37
arribar - veure - compadir - acostar - amorosir - embenar - pujar - dur - ocupar

Comentaris